Oktober - 2021

NePoToSrCePeSo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Statistika strani...

Skupaj objav 641
Skupaj ogledov 1435165 strani
Oddano glasov 1199

Skupaj 2160230 prikazov
Skupaj 67369 obiskov
Online 4 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani 100. obletnica - ŠK Branik - Maribor!

 Ponedeljek, 07. oktober 2019 11:40:55 - Novice

ŠK Branik - še praznujemoVeseli in ponosni smo, da smo tudi Branikovi šahisti del 100-letnih zgodb v našem mestu, med katerimi izstopajo 100 let slovenskega narodnega gledališča Maribor, 100 let teniškega kluba Branik in 100 let organiziranega igranja šaha v Mariboru z ustanovitvijo Mariborskega šahovskega kluba, 16. maja 1919, iz katerega so zrasle korenine našega kluba.

S številnimi prireditvami, ki smo jih organizirali v mesecu maju, med njimi tudi z osrednjo, slovesno akademijo in z velikim mednarodnim šahovskim turnirjem smo, kljub nekaterim natolcevanjem, skromno a ponosno praznovali naš »rojstni dan«, vendar to še ni vse. Na prireditve, ki jih bomo izvajali vse do konca leta (in tudi v bodoče), zlasti ob dejstvu, da smo dobili še nove klubske prostore, vabimo šahiste vseh klubov.

Ko omenjamo našo novo pridobitev, nove klubske prostore na Mladinski ulici 29 v Mariboru, moramo omeniti tudi organizacijski uspeh naših sosedov z desnega brega Drave, »železničarjev« (ŽŠK Maribor), ki so na Partizanski cesti 59 v Mariboru dobili nove prostore. Prepričani smo, da bodo v njih še dalje uspešno nadaljevali svojo dolgo in bogato tradicijo in jim pri tem iskreno želimo obilo tekmovalnih in organizacijskih uspehov. Zavedamo se namreč, da današnji časi niso najbolj naklonjeni šahu, zlasti s finančnega vidika, saj vse težje zagotavljamo sredstva za naš obstoj oziroma normalno delovanje. Toliko bolj nas torej veseli dejstvo, da so tudi naši sosedi, skupaj z nami, uspeli na tem področju.

Ko razmišljamo o organizacijskih izzivih ne moremo mimo večji in odmevnih turnirjev, ki smo jim priča v zadnjem obdobju v Mariboru. Ti, zraven organizacijskega, predstavljajo tudi velik finančni zalogaj, zato organizatorjem, ŽŠK Maribor in Evropski šahovski akademiji vse čestitke in najboljše želje še naprej!

Presenečeni a hkrati počaščeni pa smo, da je kulturno društvo iz Svete Trojice (Kulturno-gledališko društvo Reciklaža), katerih primarna dejavnost ni organizacija šahovskih turnirjev, prepoznalo visok in pomemben jubilej za mariborski šah in za naš klub, 100 let organiziranega šahiranja v našem mestu. Uspešno so organizirali in izvedli »Jubilejni turnir Maribor Open (1919 -2019)«, kar jemljemo tudi kot čestitko Šahovskemu klubu Branik ob stotem rojstnem dnevu in si to štejemo v izjemno čast. Seveda bomo tudi v bodoče veseli vsake šahovske prireditve, ki bo obeleževala naš visoki jubilej.

Ocena:   Ogledov: 1039  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|