Oktober - 2021

NePoToSrCePeSo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Statistika strani...

Skupaj objav 641
Skupaj ogledov 1435172 strani
Oddano glasov 1199

Skupaj 2160240 prikazov
Skupaj 67369 obiskov
Online 3 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani 100. obletnica - ŠK Branik - Maribor!

 Nedelja, 02. februar 2020 10:49:26 - Novice

Simultanka na OŠ Starše


Katarina Trstenjak, Večer, 1. februarja 2020

Šahovskega mojstra Suada Osmanbegovića so izzvali tudi najmlajši.

Vlado Trifkovič

V Osnovni šoli Starše je potekala zanimiva šahovska simultanka. V Starše je na obisk prišel Suad Osmanbegović, šahovski mojster in trener, aktualni svetovni prvak med šahisti amaterji veterani v organizaciji amaterske šahovske organizacije - ACO. Preberite objavo na spletni strani ŠK Branik. Pobudnik dogodka je bil košarkarski klub iz Starš. Miselni tekmi s šahovskim mojstrom se je pridružilo 20 domačih šahovskih entuziastov, med njimi je bilo pet učencev osnovne šole in računovodja šolskega zavoda - Goran Krulić - tudi tajnik ŠK Branik Maribor(op.ur.).

"Bil sem prijetno presenečen nad odzivom in prisotnostjo številnih gledalcev. V pogovoru z mladimi šahisti sem izvedel, da so se šahiranja naučili pretežno doma in da zelo pogrešajo organizirano šahovsko vadbo, kjer bi lahko svoje začetniško znanje nadgradili. Moram pohvaliti prav vse udeležence in predvsem njihov nivo šahovskega znanja, ker tako velikega odpora za šahovnicami zares nisem pričakoval," je ob dogodku dejal Osmanbegović. Da je bil boj res trd, je pričalo trajanje šahovskih partij in skoraj osem kilometrov, ki jih je prehodil priznani šahist.

"Sam rezultat je zame drugotnega pomena, potrudil sem se nagraditi napor organizatorja in prikazati všečno igro, kar mi je v nekaterih partijah lepo uspelo. Rezultat, priznam, ni realen, vsaj eno partijo bi moral izgubiti, a so me rešile izkušnje. Resnično moram za prikazano čestitati prav vsem tekmovalcem," je ob koncu dejal Osmanbegović. Po odigranih partijah je sledilo druženje, kjer ni manjkalo analiziranja napak in zamujenih priložnosti.

Preberite še na časniku - VEČER...

Ocena:   Ogledov: 750  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 28-03-2021 01:10:55 ifkrhwljez

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|