Marec - 2023

NePoToSrCePeSo
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Statistika strani...

Skupaj objav 668
Skupaj ogledov 1592611 strani
Oddano glasov 1225

Skupaj 2502060 prikazov
Skupaj 88815 obiskov
Online 1 obiskovalec

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Goran Krulić

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani Šahovski klub Branik Maribor!

 Torek, 22. september 2015 12:05:52 - Novice

Marko Tratar - Optimizem velja


OPTIMIZEM VELJA!

Naj se najprej zahvalim vsem (funkcionarjem, ljubiteljem šaha, prijateljem in znancem), ki so podprli moje stališče glede nedavnega dogajanja okrog izbora državne reprezentance.

Ker verjamem v dobronamernost in verodostojnost upravnega odbora ŠZS, verjamem tudi, da bo znal prepričljivo in temeljito pojasniti svojo nenavadno odločitev glede državne reprezentance (15.9.). Pri razlagi seveda ne bo posegel po dilemi med potrditvijo predloga in razrešitvijo selektorja (več o tem G. Mohr v Delu 15. 9.). Ker predsednik in člani UO - verjamem - vedno, vestno in temeljito preučijo gradivo, vedo, da jim je selektor Matjaž Mikac v dopisu UO 1. 9. dopustil tudi drugačno možnost (uvrstitev državnega prvaka v ekipo). Sklicevanje na neobstoječo dilemo bi pomenilo zavajanje javnosti, česar pa si UO, verjamem, ne dovoli.

Verjamem, da bo UO znal podati verodostojno oceno korektnosti in strokovnosti zadnjih postopkov selektorja Matjaža Mikca. Verjamem, da bo selektor v prihodnje znal razlikovati med avtonomijo in samovoljo. Verjamem, da se bodo reprezentantje že prihodnje leto v polnem številu udeležili državnega prvenstva. Verjamem še, da se bodo naslednjič, ko bodo začudeni ob ravnanju selektorja, tudi oglasili. Verjamem, da bom sam, če bom le bolje igral šah in se lepše počesal, kaj kmalu resen kandidat za reprezentanco.

Ker ima vodstvo ŠZS - verjamem - vedno pred očmi dobro slovenskega šaha in njegov razvoj ter ugled ŠZS med šahisti, bo gotovo v najkrajšem času sprejelo naslednje:

  • avtomatična in brezpogojna pravica državnega prvaka do uvrstitve v reprezentanco ne glede na mnenje selektorja (uporabno v vseh kategorijah igralcev); pisana pravila je pač težje kršiti od nepisanih
  • takojšnja razveljavitev meril strokovnega sveta za reprezentanco; ta se berejo kot kak priročnik tajne službe za manipulacijo in diskreditacijo (kdove čemu jih je selektor navajal pri odzivu na kritike?!) in so resno tveganje moralnemu ugledu slovenskega šaha;
  • temeljit premislek o odnosu ŠZS do poklicnega šaha v Sloveniji;
  • temeljit premislek o neživljenjskih pravilih, pravilnikih in razpisih, ki vedno znova odvračajo male klube od tekmovalnega šaha; medtem se vplivnim klubom odpuščajo resne kršitve smiselnih pravil.

S temi in podobnimi odločnimi koraki bo vodstvo ŠZS - verjamem - začelo odpravljati vseenost in odtujenost do ŠZS med šahisti, ki ju je povzročila kopica čudnih odločitev. Morda bo kdo pomislil, da verjamem in pričakujem preveč. Ta gotovo ne verjame v poštenost, strokovnost, preglednost, dobronamernost in srčnost vodstva naše organizacije.

Z nestrpnim zanimanjem pričakujem zapisnik UO ŠZS. V branje ga priporočam tudi šahovski javnosti.


Marko Tratar, državni prvak

Op. urednika: več lahko preberete na spletni strani ŠZS:

Forum ŠZS

Ocena:   Ogledov: 3107  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|