Januar - 2022

NePoToSrCePeSo
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Statistika strani...

Skupaj objav 641
Skupaj ogledov 1475234 strani
Oddano glasov 1199

Skupaj 2210904 prikazov
Skupaj 71609 obiskov
Online 3 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Franci Štiberc

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani 100. obletnica - ŠK Branik - Maribor!

 Četrtek, 20. februar 2020 10:56:05 - Novice

120. obletnica športnega društva Branik


Letos obeležujemo 120. obletnico športnega društva Branik. V okviru jubileja bo ZMŠD Branik pripravila tudi serijo praznovanj, od razstav do raznih festivalov.

Danes v četrtek, 6. februarja je v Narodnem domu v Mariboru potekala novinarska konferenca ob najavi praznovanja 120. obletnice ustanovitve prvega slovenskega športnega društva v Mariboru. Na novinarski konferenci so sodelovali član častnega odbora obletnice Miro Cerar, telovadec in olimpionik, predsednik Slovenske olimpijske akademije, predsednik Kluba slovenskih olimpijcev, ambasador za šport, strpnost in fair play ter vodja olimpijske reprezentance na Olimpijskih igrah Tokio 2020, dr. Valter Doleček, predsednik Zveze mariborskih športnih društev Branik, mag. Klemen Bedenik, direktor Zveze mariborskih športnih društev Branik in Simona Tripkovič, namestnica direktorice in muzejska svetovalka v Muzeju narodne osvoboditve Maribor.

Zveza mariborskih športnih društev (ZMŠD) Branik, ki je pravni naslednik Športnega kluba Maribor, prvega slovenskega športnega društva v takrat narodnostno mešanem Mariboru, je včeraj v Narodnem domu predstavila načrtovane aktivnosti ob 120. obletnici, ki jo bodo s slavnostno akademijo obeležili 5. septembra v Kazinski dvorani SNG Maribor. Da Branik ni bil samo prvo slovensko športno društvo, temveč od vsega začetka tudi nosilec športnega, kulturnega in za Slovence naprednega narodnostnega, obrambnega in ozaveščujočega delovanja v Mariboru, je uvodoma poudaril predsednik zveze Valter Doleček.

Na novinarski konferenci je bil predstavljen program praznovanja obletnice v treh sklopih:


Septembra bo tudi slavnostna akademija in otvoritev razstave o Braniku.
Ob tem izpostavljajo, da bo slavnostna akademija ob 120. obletnici potekala v soboto, 5. septembra 2020 popoldan, točno 120 let po uradni ustanovitvi prvega slovenskega športnega društva v Mariboru, katerega pravni naslednik je Zveza mariborskih športnih društev Branik. Otvoritev razstave o Braniku, Branikovih društvih in Branikovih tekmovalcih v Muzeju narodne osvoboditve bo v torek, 8. septembra 2020 in bo trajala celo jesen 2020.

Po novinarski konferenci je v prostorih Narodnega doma v Mariboru pred številnim občinstvom, sedanjimi in nekdanjimi Branikovimi tekmovalci ter športnimi funkcionarji, potekalo še zgodovinsko predavanje o 120-ih letih Branika, ki ga je izvedel zgodovinar dr. Tomaž Pavlin iz Fakultete za šport.

Prispevek na spletu - VEČER"


Ocena:   Ogledov: 731  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|