September - 2022

NePoToSrCePeSo
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Statistika strani...

Skupaj objav 653
Skupaj ogledov 1552080 strani
Oddano glasov 1211

Skupaj 2438739 prikazov
Skupaj 80626 obiskov
Online 2 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Goran Krulić

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani Šahovski klub Branik Maribor!

 Sreda, 07. september 2022 23:19:35 - Novice

Pričetek državne članske ligeČez vikend so se odigrala prva tri kola najmočnejšega šahovskega ekipnega tekmovanja v Sloveniji. ŠK Branik je začel s precej težkim razporedom. V prvem kolu smo igrali proti lani tretje uvrščenemu ŠK Ptuju. Dvoboj, v katerem nihče izmed igralcev ni želel veliko tvegati, se je končal z neodločenim izidom. V drugem kolu nas je čakal glavni favorit tekmovanja, Tajfun ŠK Ljubljana. Proti ekipi, ki je nastopila z eno najmočnejših postav v zadnjih letih lige, nismo imeli nobenih možnosti in tudi pričakovano izgubili.

Pomemben dvoboj nas je čakal v tretjem, nedeljskem, kolu s Celjskim ŠK. Večji del celjske ekipe sestavljajo talentirani mladinci, ki so že dosegali uspehe na mednarodni ravni in lahko na dober dan premagajo kogarkoli. Na prvih štirih mizah so se partije končale z remiji, tako da sta o končnem rezultatu odločali zadnji dve mizi. Prvemu je uspelo zmagati FM Danijelu Vombeku, ki bo, kot kaže, v ekipi skušal obdržati lanskoletni častni naziv »glavnega nabiralca točk«.

Na koncu je dvoboj v prid naši ekipi odločil Denis Šoštarič, ki je s tem dosegel svojo prvo zmago na državni ligi. V zadnjih letih je pod budnim očesom trenerja »Profe« občutno izboljšal svojo igro. Ali je razlog štirimestno število odigranih partij s svojim trenerjem ali kvalitetni treningi, je težko reči, ampak napredek je očiten. Kako se bo odrezal v nadaljevanju lige, bomo morda videli že v prihajajočem vikendu (9.9. – 11.9), ko bodo odigrana naslednja tri kola.

Po prvih treh kolih v ligi ni večjih presenečenj. Tajfun ŠK Ljubljana in ŽŠK Maribor sta edina z vsemi točkami. O prvem mestu bo verjetno odločal njun medsebojni dvoboj v 5. kolu. Za tretje mesto se bodo potegovale 3-4 ekipe, ki jima sledijo.


Stanje lige po treh kolih:


Rezultate lahko spremljate na uradni strani šahovske zveze (https://www.sah-zveza.si/prireditve/festival/193) in chess-results (http://chess-results.com/tnr667764.aspx?lan=1.)

Ocena:   Ogledov: 76  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|