Marec - 2023

NePoToSrCePeSo
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Statistika strani...

Skupaj objav 668
Skupaj ogledov 1592601 strani
Oddano glasov 1225

Skupaj 2502047 prikazov
Skupaj 88815 obiskov
Online 2 obiskovalcev

Postanite sponzor

Za izpolnitev vseh naših načrtov in za normalno delovanje društva, seveda ne gre brez finančnih sredstev zato vas vabimo in naprošamo, da nam s finančnim prispevkom pomagate pri delovanju kluba. Za vaše sodelovanje, kot tudi za vso podporo, ki jo boste nudili našemu šahovskemu klubu, se iskreno zahvaljujemo!


Impresum

Lastnik:
ŠK Branik Maribor
Odgovorni urednik:
Miran Zupe
Tehnično urejanje:
Goran Krulić

Za vsebino spletne strani in posameznih rubrik odgovarja urednik, za vsebino "Koledar dogodkov" odgovarja organizator dogodka, ki je vsebino posredoval naši spletni strani ali jo objavil na spletni strani ŠZS.


Dobrodošli na spletni strani Šahovski klub Branik Maribor!

 Nedelja, 13. november 2022 11:05:46 - Novice

Zaključek državne ligeKonec oktobra se je končala državna članska šahovska liga za leto 2022. V zadnjih treh kolih smo si v uvodnem kolu s tesno zmago proti ŠK Žalcu zagotovili dobre možnosti za stopničke. Boj za 3. mesto je v napetem finišu v zadnjem kolu zasluženo pripadel ekipi ŠD Ptuja, saj naši ekipi, ki je potrebovala zmago za 3. mesto, ni uspelo premagati ŠD Pomgrad iz Murske Sobote. S porazom proti Pomgradu je ŠK Branik dosegel še vedno odlično 4. mesto, kar predstavlja za ekipo, ki je nastopila praktično brez tujca, velik uspeh.


Zmagovalec lige je postal večkratni državni prvak ŽŠK Maribor Poligram, ki je uspel prehiteti glavnega favorita ŠK Ljubljana, katerega ekipa je imela kar 8 vrhunskih velemojstrov. V odločilnem dvoboju v 5. kolu so Mariborčani minimalno premagali Ljubljančane, ostalo pa je bila le še formalnost, saj sta ti dve ekipi bili razred zase. Sicer so Ljubljančani dosegli kar se tiče posamičnih točk 2 točki več od Mariborčanov, a kaj ko štejejo že dolgo »meč« točke.

Sredino tabele sta zasedli ekipi Pomgrada in Žalca, takoj za njimi pa ekipa ŠK Triglava iz Krškega. Tudi dvoboj za obstanek, ki se je bil med ekipami ŠK Celje, ŠK Kočevje in ŠK Trebnje je bil negotov do zadnjega kola. Na koncu se je najbolje izšlo za ŠK Celje, ki si je zagotovil obstanek z neposrednima zmagama nad preostalima kluboma. Namesto ŠK Kočevja in ŠK Trebnja se v državno ligo vračata "znanca" ŠD Impol iz Slovenske Bistrice in ekipa Tomo Zupan iz Kranja.


V ligi je blestelo, kar nekaj posameznikov predvsem GM-a Lenič in Borišek pri ŠK Ljubljana, FM Tisaj pri ŽŠK Mariboru, MK Šuta pri Ptuju in FM Brinovec David pri ŠK Žalcu. Slednji je tudi osvojil normo za mednarodnega mojstra.


Končno stanje:
Rezultate so na voljo na uradni strani šahovske zveze (https://www.sah-zveza.si/prireditve/festival/193) in chess-results (http://chess-results.com/tnr667764.aspx?lan=1.).

Ocena:   Ogledov: 101  Prispeval: Tajnik

  5 najvišja ocena!


Komentarji:

 Trenutno ni dodanih mnenj!

Dodaj mnenje:

Vzdevek: E_mail:
Mnenje:
Vsa polja so obvezna!

Vse obiskovalce naprošamo, da ob pisanju sporočil in mnenj upoštevajo pravila lepega vedenja! Za neprimerno vsebino poslanih sporočil lastnik spletnega mesta ne odgovarja, takšna sporočila bomo brisali!

Strani/stran: 1/1 |< < 1 > >|