Kakor vidite še nekaj časa ne bomo igrali šaha v živo zato bo tudi naš klub za začetek letošnjega turnirja pričel z turnirji po spletu. Prvi od teh bo v ponedeljek, 25. januarja ob 18:00 na www.chess.com.

Za vse ki bi želeli igrati smo pripravili način kako se udeležiti tega turnirja. Za začetek se vsi tisti, ki še niste uporabniki chess.com morate registrirati, kar mislim da vam ne bo noben problem saj je vse v slovenščini.

Ko boste enkrat registrirani sledite sledeči postopek. Najprej kliknete na zavihek poveži/klubi/v iskalnik vtipkajte ŠK Branik/kliknete na ŠK Branik/pojavi se zelena ikona pridruži se/kliknete pridruži se in to je vse. V ponedeljek boste na e-mail s katerim ste se prijavili na registracijo dobili link turnirja, kliknete na njega in vsaj 5 minut prej kliknete desno pridruži se. Turnir se začne točno ob 18:00 (važen je naš čas ne tisto kaj piše na chess.com), če zamudite (tako kot jaz v petek na Framskem turnirju) začnete z 2. kolom. Zadeva je preprosta samo čakate na nasprotnika in igrate (nič ne zapirate šahovnice) avtomatika. Tudi sodnika ni, ni prepirov in konec bo do 20:15 najkasneje. Igrali bomo 12 kol, 3min+2 sec, prijavnine ni!! - tri praktične simbolične nagrade po zaključku serije.

Na link lahko vskočite 1 uro pred turnirjem na povezava do turnirja (upam da bo delovalo) ampak kot rečeno najprej se je potrebno pridružiti - prijaviti na turnir.

Vse šahiste naprošam, da mi javijo pod kakim vzdevkom kdo igra, ker bodo rezultati z imenom objavljeni na naši spletni strani.

To da se pridružite ŠK Braniku na chess.com nima povezave s članstvom v vašem klubu - to je potrebno le za igranje turnirjev !!!

Pregled članov spletnega kluba ŠK Branik na tej povezavi .


Objavljamo v sodelovanju spletne strani: Šahovski klub Branik